Afbeelding

Stadsdichter van Barendrecht gezocht

Algemeen

BARENDRECHT – Bibliotheek AanZet is op zoek naar een stadsdichter. Barendrechters met zicht op en feeling voor Barendrecht, de lokale politiek en sociale, culturele en maatschappelijke vraagstukken, die een positieve bijdrage willen leveren aan het literaire landschap van Barendrecht, kunnen zich hiervoor kandidaat stellen.

De stadsdichter schrijft minimaal zeven gedichten per jaar op eigen initiatief en in opdracht van de gemeente en culturele instanties net zo lief. Hij of zij schrijft twee jaar lang over de eigen woonplaats, gaat met maatschappelijke vragen op pad en maakt promotie voor cultureel en literair Barendrecht. Er wordt een proactieve houding en inzet gevraagd.

Wie zich hierin herkent en achttien-plus is, kan zich aanmelden. Stuur drie gedichten als bijlage naar tvanlisdonk@debibliotheekaanzet.nl met als onderwerp 'Kandidaatstelling stadsdichter'. Gedichten kunnen tot en met 19 mei worden ingezonden. Het hoofdgedicht betreft het 25-jarig bestaan van Het Kruispunt. De overige twee gedichten zijn stadsgedichten met een eigen gekozen thema.

Vermeld in de e-mail gegevens zoals naam, leeftijd en contactgegevens. Kandidaten moeten daarbij een motivatiebrief schrijven over waarom zij de stadsdichter voor Barendrecht willen worden.

Na de sluitingsdatum heeft de jury twee weken de tijd om een selectie te maken van kandidaten die doorgaan naar de volgende ronde. Hierna hebben de geselecteerde kandidaten tijd om een nieuw gedicht met een zelfgekozen thema te maken, die samen met de hoofdinzending van de voorronde live wordt voorgedragen tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van Het Kruispunt op 14 september. De voordracht en de kwaliteit van de gedichten zullen centraal staan bij het kiezen van de winnaar. Ook het publiek kan tijdens de voordracht stemmen. De winnaar mag zich vanaf dan twee jaar officieel Stadsdichter van Barendrecht noemen.

Advertenties uit de krant