Afbeelding

Open dag en expositie

zaterdag 4 mei 2019 12:00

HEERJANSDAM - Stichting Behoud Kijfhoekkerk houdt dit jaar weer open dagen in de Kijfhoekkerk. De eerste is op zaterdag 4 mei.

Men kan de kerk van binnen en van buiten bezichtigen. Leden van de stichting kunnen bezoekers rondleiden en vragen beantwoorden. Verder start er om 12.30 uur een natuurwandeling van ongeveer een uur door het Develgebied onder leiding van I.V.N.-gids Jan de Kok. Leen van Breugel laat vrolijke orgelmuziek horen.

Maria van der Holst en Diny van der Linden verzorgen een expositie. Ruim 25 jaar geleden zijn de Zwijndrechtse vriendinnen voor hun plezier begonnen met tekenen en schilderen. Om zich verder te ontwikkelen zijn ze samen lessen gaan volgen. De gedreven kunstenaars hebben inmiddels een indrukwekkend aantal kunstwerken geproduceerd. Ze tonen er een aantal aan het publiek.

Belangstellenden zijn welkom tussen 12 en 16 uur. De toegang is gratis. Er staat voor bezoekers een consumptie klaar inclusief een koekje, gesponsord door de kunstenaars. Een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten is altijd welkom.