Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Willy Broekhuizen (54)

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren aan de Middeldijk en woon nog steeds in Barendrecht. Ik werk al dertig jaar in de optiek-wereld, waarvan de laatste negentien jaar bij Oogwereld Broekhuis. Nee, geen familie, alleen bijna dezelfde achternaam. Mensen kennen mij ook als de moeder van Sam en Gijs en vroeger van het bedrijf van mijn ouders: Broekhuizen Transport in Heerjansdam. En misschien ook van de Roparun. Voor het derde jaar doe ik mee met team 92 op de fiets.

Hoe leuk is jouw werk?

De combinatie van het contact met mensen en wat voor hen kunnen betekenen vind ik heel leuk. Ik ben contactlensspecialist. We werken met vier dames en zijn bij elkaar een heel gezellig en gedreven team. Vier dagen per week ben ik hier te vinden.

Hoeveel monturen heb je zelf?

Vier. Nee wacht, op mijn nachtkastje ligt ook nog een bril. Dus ik heb er nu vijf die ik draag. Mijn favoriete merk is Chanel, maar voor het sporten heb ik een Adidas en Ray-Ban.

Sporten is jouw grote hobby?

Ja, ik sport heel veel. Ik ben nu weer het aan het trainen voor een achtste triatlon. Ik ben jarenlang bij atletiekvereniging Energie te vinden geweest. Nu train ik voornamelijk met een groepje onder leiding van de 93-jarige Henk Bahnerth.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik woon samen met mijn twee zonen. Sam is negentien en Gijs is zestien jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Het buiten zijn. Barendrecht was nog vooral velden en landerijen. We konden heerlijk spelen aan de dijk. Ook denk ik meteen aan het vele sporten samen met mijn vader.

Waar word je gelukkig van?

Van mooie mensen om me heen hebben en van sporten.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Om de teleurstelling die ik kon voelen bij bepaalde mensen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Dat ik actief en gezond blijf en de jongens groot zie worden. Ik heb verder geen grote wensen. Ik leef het leven met HOOFDLETTERS.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Laatst moesten mensen mij tijdens mijn studie omschrijven. Ze zeiden enthousiast, spontaan, warm en liefdevol. Dat deed me heel erg goed.

Hoe sta je 's morgens op?

Om zeven uur. Ik ontbijt gezond en begin de dag met yoga- en stretchoefeningen.

Wat is je guilty pleasure?

Ik kijk al jaren naar Goede Tijden Slechte Tijden. Als ik het mis, kijk ik via 'uitzending gemist' terug. Dat weten zelfs mijn collega's niet.

Wat zijn je angsten?

Muizen. Ik weet nog dat we het huis aan de Middeldijk gingen leegruimen en we allemaal dode muizen tegenkwamen. Vreselijk.
En heel cliché, de moederlijke angst. Als de kinderen laat nog weg zijn, kan ik van alles in mijn hoofd halen over wat er allemaal kan gebeuren.

Wat vind je stom?

Lekkages in huis. En heel lange verhalen appen. Dan kan je beter met elkaar bellen.

Wat heb je geleerd van je vader?

Nooit opgeven en met een lach door het leven.

Waar kijk je naar op televisie?

The Voice, Familie Kruys en thrillerseries. Maar omdat ik een studie NLP volg en veel sport, komt het niet vaak van televisie kijken.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Er wordt hard aan gewerkt, maar nog steeds mag ik wel minder pleasen. Ook vind ik het lastig om de balans te vinden tussen werk, de kinderen en sport.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Sam. Ik moest vijf keer bellen voordat hij opnam. Ik wilde weten waar hij uithing.

Wat is je favoriete quote?

Never give up.

Wil je nog iets toevoegen?

Denk in mogelijkheden en stel geen dingen uit die je graag wilt doen.

Meer berichten