Afbeelding

Jan Oudenaarden en Eddy PG signeren

zaterdag 4 mei 2019 14:00

Historicus Jan Oudenaarden signeert zaterdag 4 mei zijn nieuwe boek 'De Geschiedenis van Feyenoord, deel 4 - De gloriejaren (1956-1970)' bij The Read Shop Barendrecht aan Middenbaan 82. Aanvang 14 uur.

Speciale gast is de legendarische Eddy Pieters Graafland (Eddy PG), voormalig keeper van Feyenoord en het Nederlands elftal. De Barendrechter was ook keeper van het elftal van Feyenoord dat in 1970 de Europa Cup 1 won. Hij zal het eerste Barendrechtse exemplaar in ontvangst nemen en zal voor de liefhebbers het boek over de gloriejaren van Feyenoord signeren.

Het boek kost 34,95 euro. In het nieuwe deel van zijn project beschrijft Jan Oudenaarden de veranderingen bij Feyenoord in de late jaren vijftig. Hoe aan een sterk team wordt gebouwd door de blik te verruimen, waardoor eerst nationale successen de basis gaan vormen voor de hoogste internationale eer, om in 1970 de apotheose te beleven met het winnen van de Europacup. Rotterdam kreeg door die festiviteiten een enorme opkikker. De stad was sinds 1962 al de grootste havenstad van de wereld, door de successen van Feyenoord werd ook de bevolking zelfbewuster en kreeg nieuw elan. Of zoals minister-president Piet de Jong zich afvroeg bij de ontvangst van de Feyenoorders in het Catshuis: 'Ze hebben niet alleen de grootste haven, nu hebben ze ook nog de beste voetbalploeg. Zijn ze straks in Rotterdam nog wel te houden?'

De wederwaardigheden van Feyenoord in de periode 1956-1970, afgezet tegen de ontwikkelingen in de stad, staan beschreven in dit boek. Het vormt de kers op de taart van de eerder verschenen trilogie.