Afbeelding

De Kersenboom open op Nationale Molendag

zaterdag 11 mei 2019 10:00

RIJSOORD - Het tweede weekend van mei staat Nederland als vanouds in het teken van de Nationale Molendagen. Er zullen zoveel mogelijk molens draaien/malen op zaterdag 11 en/of zondag 12 mei. Bovendien zijn de molens vaak te bezichtigen.

Zaterdag 11 mei zal de Rijsoordse molen De Kersenboom zijn deuren openstellen voor belangstellenden en zullen vrijwilligers van stichting De Rijsoordse Molen alle tijd nemen om bezoekers alles te vertellen over de werking van de molen en zijn geschiedenis.

De toegangsweg, gelegen is aan Waalweg 11 in Rijsoord, zal gesierd zijn met vlaggen van sponsoren die de molen een warm hart toedragen. De molen is geopend van 10 tot tot 16.30 uur.

Er worden broodproducten van Bakkerij van der Waal en meelproducten verkocht in de molenwinkel. Men kan terecht voor diverse brood-en cakemixen en de pannenkoekenmix met vanille, die ook regelmatig verkrijgbaar is bij Bakkerij van der Waal. Conny Sinterniklaas zal aanwezig zijn met haar schilderijen. Zij maakt kleurrijke schilderijen op doek en hout. Zij geeft een workshop.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Bijdragen worden geheel benut voor het onderhoud van deze molen uit 1822.

Zie voor meer informatie www.facebook.com/rijsoordsemolen en www.derijsoordsemolen.com.