Afbeelding

Baby Drive-in gaat eropuit

donderdag 9 mei 2019 10:30

BARENDRECHT - Bij de Baby Drive-in zijn alle kinderen van nul tot twee jaar welkom met hun (groot)ouders en de kinderwagen. Ze ontdekken nieuwe boekjes en de taalontwikkeling wordt gestimuleerd door middel van spel, muziek en tijdens dagelijkste dingen. En dat allemaal knus op schoot.

Donderdag 9 mei gaat de Baby Drive-in eropuit. Normaal is de drive-in in de bibliotheek, maar is deze donderdag te gast bij recreatieboerderij De Kleine Duiker van 10.30 tot 11.30 uur. De leukste boekjes over de boerderij worden voorgelezen. Daarna mogen kinderen de dieren ontmoeten en aaien. Cliënten van Humanitas, die voor de dieren zorgen, vertellen alles over de kippen, konijnen, schapen en koeien.

Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe beter. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen de taal en spraakontwikkeling van een kind stimuleert en de concentratie verhoogt.

Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van nul tot vier jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Met verschillende activiteiten in de bibliotheek en op bijvoorbeeld kinderdagverblijven wil Bibliotheek AanZet het (voor)leesplezier stimuleren en op peil houden. De Baby Drive-In is een van deze activiteiten.