Column Jamie: Ellie op Patrouille: mijn nieuwe lievelingsprogramma
Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie: Ellie op Patrouille: mijn nieuwe lievelingsprogramma

Toen het tweede seizoen van De Luizenmoeder was afgelopen, vielen mijn moeder en ik in een zwart gat. Onze zondagavond-tv-avond was ineens leeg. Uit verveling zapten we twee weken geleden wat rond en stuitten we op een voorstukje van het programma Ellie op Patrouille. In die trailer zagen we sneeuwscooters en ijsberen: we waren gelijk getriggerd.

Zondagavond zetten we nu de tv op NPO 1 en zitten we klaar voor de Nederlandse politieagente Ellie Lust, bekend van haar deelname aan Wie is de Mol (WIDM). Ik, als groot fan van WIDM, was wel benieuwd naar dit programma. Het politiekorps was namelijk niet zo blij met de vele tv-optredens van Ellie door haar toegenomen bekendheid. Ze werkt nu ook niet meer voor de politie.

In Ellie op Patrouille loopt Ellie een werkweek mee met politiekorpsen in andere landen. De aflevering die wij keken ging over het dorpje Churchill in Canada. Ze draaide een dienst mee met de politie die hun handen vol heeft aan het weghouden van de ijsberen die op trektocht zijn. Christchurch ligt op de route van de beesten. Ellie sprak met een vrouw die ooit was aangevallen door een ijsbeer en dat maar net overleefde. Het is echt heftig om zo'n verhaal te horen.

Ik moet zeggen: Ellie is ontzettend droog qua presentatie en interviews, maar dat maakt het juist ontzettend leuk. Je ziet goed dat ze een directe Nederlandse is. In de aflevering van afgelopen zondag reed ze mee met een agente in de gevaarlijkste buurt van Buenos Aires in Argentinië. Ze spreekt een man aan voor de aardigheid, wat daar heel ongewoon is om te doen als agent. Hij begint met haar te flirten en complimenteert haar op haar blauwe ogen. ,,Hij vindt mij knap." Stilte. ,,Maar ik hem niet." En ze loopt fors het beeld uit.

Mocht je nog iets leuks zoeken voor de zondagavond, dit is zeker een aanrader. Zeker als je fan bent van Ellie, moet je dit zeker kijken. Er zit veel spanning in het programma en het is weer eens wat anders dan een serie of spelshow. Daarom is Ellie op Patrouille op dit moment mijn favoriete programma. 

Meer berichten