Afbeelding

Wie wordt het grootste talent van Barendrecht?

Algemeen

BARENDRECHT – Acht deelnemers presenteerden donderdag 18 april hun talenten tijdens de voorronde van Talent Stage, een project van Productiehuis Blokpunt. Ze deden dat voor het oog van vijftig aanwezigen en een jury bestaande uit theatermaker/regisseur Armin Tashakoor, Tim van Drop, muziekprogrammeur bij poppodium Bibelot en Joek Tijsen, afgestudeerd aan Codarts Rotterdam en dansdocent. Aan hen lieten de acht deelnemers in Blok0180 zien wat ze in huis hadden.

De presentatie was in handen van Steven Schaap van Blok0180. Een loting bepaalde de volgorde van de acts. Evi Flooren beet het spits af met een muzikale act waarbij ze een cover van Anouk en een zelfgeschreven nummer op gitaar en ukelele liet horen. DJ Ramses volgde met een zelf samengestelde popremix. Cecilia Lima zong samen met haar achtergrondzangeressen een nummer van Ruth Jacott, waarna Daniël Alderliesten het podium betrad en een gitaarsolo ten gehore bracht. Na Daniël was het tijd voor Lauran, die een klassiek stuk van Bach op cello speelde om vervolgens Shinaaz Pitai het podium te geven voor een cover van Adele. Aansluitend zond Jorrit Kruin het nummer What about us van Pink. Dansgroep Urban Fragments besloot de avond met een energiek optreden vol hiphop-stijlen.
Na elke act was er ruimte voor feedback. De juryleden gaven de acts opbouwende punten mee. Alle acht acts zijn te weer zien tijdens de finale op zaterdag 1 juni in Blok0180.  De finale begint om 20.15 uur.

De top 3 wint een prijzenpakket bestaande uit een geldbedrag: eerste prijs 250 euro, tweede prijs 175 euro en derde prijs 100 euro. Dat geld is te besteden aan de ontwikkeling van het talent, in samenspraak met de organisatie. De winnaar treedt op tijdens de Culturele Opening van Barendrecht op zaterdag 14 september. Woensdag 1 mei startte de kaartverkoop voor de finale. Kaarten kosten vijf euro en zijn te bestellen via www.blok0180.nl.

Advertenties uit de krant