Afbeelding

Open dag aan Maeterlinckweg

Algemeen

ROTTERDAM - Aan de Maeterlinckweg is zaterdag 11 mei tussen 12 en 16 uur een grote open dag. De Bouwspeeltuin, stichting Kampwerk Terbregge, A.T.V. Lombardijen (volkstuinvereniging) en Kinderboerderij De Kooi hebben zich verenigd om deze dag alle inwoners uit Lombardijen en de wijde omgeving de kans te geven te ontdekken wat het mooie gebied aan de Maeterlinckweg te bieden heeft.

Het afgelopen jaar is er door vele vrijwilligers hard gewerkt om dit gebied te onderhouden en aantrekkelijk te maken voor kinderen. Maar ook de ouders en grootouders komen er graag vanwege de gezellige, avontuurlijke en natuurlijke uitstraling van de actieve organisaties. Om 12 uur gaat er voor kinderen een speurtocht van start, waarmee ze spelenderwijs het hele gebied kunnen ontdekken.

Er zijn voor deze speurtocht twee startpunten. Één op de Bouwspeeltuin en het andere startpunt is op kinderboerderij De Kooi. Onderweg zijn er verschillende opdrachten en overal activiteiten.

Bij Bouwspeeltuin Maeterlinck kan je natuurlijk hutten bouwen en skelteren, maar ook knutselen of een tattoo zetten. Smikkelen kan van een suikerspin of de pannenkoeken. Doe mee aan de tekenwedstrijd met een bekertje limonade of ontwerp een bouwsel met een snoepje.

Op De Kooi, sinds 1 januari onderdeel van stichting Natuurstad Rotterdam, ga je op zoek naar de jonge dieren. Ook bij volkstuinvereniging ATV Lombardijen is van alles te ontdekken en te doen.

Meedoen aan de speurtocht kost een euro per kind. Aan het einde van de speurtocht wacht een kleine verrassing.

Advertenties uit de krant