Afbeelding

Hoe vind jij dat het gaat met jeugdhulp?

Algemeen

BARENDRECHT - De Wmo-raad houdt woensdag de bijeenkomst 'Hoe gaat het nu met de jeugdhulp in de gemeente Barendrecht?'. De raad hoopt daar vooral 'gebruikers' te mogen begroeten: ouders, jongeren, pleegouders en verzorgenden. 

De Wmo-raad hoort graag wat er volgens hen beter kan of moet in de Barendrechtse jeugdhulp. Deze bijeenkomst wordt gehouden om gemeente Barendrecht beter te kunnen adviseren op het gebied van jeugdhulp. Ervaringsdeskundigen zijn woensdagavond 8 mei welkom in 'Het Kruispunt'. Het wordt op prijs gesteld als deelnemers zich vooraf aanmelden via info@wmo-raadbarendrecht.nl.

Programma
19.00 uur: Inloop met koffie en thee.
19.30 uur: Start bijeenkomst en opening door wethouder Reshma Roopram (jeugd).
19.45 uur: In kleine groepjes ervaringen delen over de Barendrechtse jeugdhulp.
21.00 uur: Terugkoppeling, hoe het vervolg eruit ziet? 
21.30 uur Napraten en kleine borrel.

Wie ideeën of ervaringen heeft, maar 8 mei niet aanwezig kan zijn, kan ze mailen naar bovengenoemd e-mailadres of per post sturen naar Wmo-raad Barendrecht, p/a Postbus 501, 2990 EA Barendrecht.

Wethouder Reshma Roopram ontwikkelt nieuw preventief jeugdbeleid. Om deze reden zal ook stilstaan worden bij wat volgens deelnemers had geholpen – of in de toekomst kan helpen – om ervaren problemen te voorkomen, dan wel minder groot te laten worden. Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt. Er worden geen namen genoemd en de ervaringen zijn niet te herleiden tot personen.Zorgbelang Inclusief en het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid zijn als deskundige partners betrokken bij de organisatie.

Wmo-raad
De Wmo-raad Barendrecht is het officiële adviesorgaan voor het gemeentebestuur op het gebied van jeugd(hulp), participatie en Wmo. De raad bestaat uit betrokken inwoners, die vaak zelf ervaring hebben met de onderwerpen. De werkgroep jeugd is onderdeel van de Wmo-raad.

Advertenties uit de krant