Column Melvin: Game of Thrones
Logo deschakelbarendrecht.nl
Melvin

Column Melvin: Game of Thrones

Waarschijnlijk heb je het al wel gemerkt, het laatste seizoen van Game of Thrones is op dit moment bezig. Met nog twee afleveringen te gaan komt de grootste en meest spectaculaire serie ooit bijna ten einde. Al weken staan kranten, tijdschriften en andere media er vol mee. Wat hier de laatste tijd vooral aan opvalt, is dat de reacties op de serie steeds negatiever worden.

Na tien jaar en zeventig afleveringen is de serie definitief ten prooi gevallen aan de internet 'haters'. Iedereen die de serie vanaf het begin af aan volgt is plotseling de expert geworden die alle karakters door en door kent en weet hoe het verhaal zou moeten verlopen. De achttien miljoen kijkers van de serie hebben allemaal een eigen mening en zijn klaar om deze te verdedigen met hun eigen leven, volledig in Game of Thrones-stijl. De schrijvers van de serie kunnen daarom maar beter gaan onderduiken.

Vooral de aflevering van vorige week werd flink onder vuur genomen. Zo vonden heel veel mensen dat de aflevering veel te donker was en dat er niet genoeg mensen dood gingen (waar ik persoonlijk best wel blij mee was). Hoewel in deze aflevering de grootste veldslag uit de televisiegeschiedenis plaatsvond, met een budget van meer dan vijftien miljoen euro en een opnametijd van vijfenvijftig nachten, vonden veel mensen het maar matig.

De grote kritiek is vooral te wijten aan het feit dat de serie de boekenreeks gepasseerd heeft. De schrijver van de boeken, waar de serie op gebaseerd is, werkt momenteel nog aan het zesde boek. De serie is het laatste punt in de boeken in seizoen zes al gepasseerd. Daarom is er niemand die meer weet hoe de serie zal lopen en ontstaat er veel onvrede. Wie zegt namelijk dat de schrijvers van de serie weten hoe de auteur van de boeken wil dat het verhaal eindigt?

Wat in ieder geval vast staat is dat Game of Thrones over twee weken voor het laatst op tv zal zijn. In plaats van ons druk te maken over een paar kleine 'plot holes' kunnen we beter gaan genieten van de laatste momenten van deze serie. 

Meer berichten