Afbeelding

Nieuws uit De Dierenstee

Algemeen

BARENDRECHT - Naast dieren waar afstand van wordt gedaan, vangt De Dierenstee alle gevonden dieren in de regio op. Helaas meldt zich voor veel van deze vondelingen nooit meer een eigenaar. In een aantal gevallen is duidelijk dat een dier bewust is achtergelaten. Dat is ook het geval bij vijf cavia's die in februari in een bos werden gevonden. Gelukkig werden ze tijdig opgemerkt door een wandelaar.

Het bleek te gaan om vijf beertjes (mannetjes), variërend van inmiddels zes tot tien maanden oud. Twee van hen hebben samen een nieuw thuis gevonden. Zij konden aan elkaar worden gekoppeld. Nu zoeken alleen Mack, Milo en Mikai nog een nieuwe eigenaar. Er is al geprobeerd hen aan elkaar te koppelen, maar dat is niet gelukt. Ook een duo is niet mogelijk gebleken.

Daarom wordt voor ieder apart een thuis gezocht. Ze kunnen uiteraard worden geplaatst bij een ander beertje, maar ook bij een zeugje. Om de plaatsingskansen te vergroten zijn ze eind april gecastreerd. Vanaf 6 juni kunnen ze aan een dame worden gekoppeld.

Voor zowel Mack, Milo als Mikai geldt dat ze in het begin vrij schuw waren. Ze vonden mensen heel spannend. Gelukkig voelen de cavia's zich inmiddels veel meer op hun gemak en laten ze zich steeds vaker zien. Het zijn leuke en grappige diertjes die een ruim verblijf en veel aandacht nodig hebben. Wie nog een maatje voor zijn of haar cavia zoekt, kan komen kennismaken met dit drietal.

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant