Afbeelding

Pop Up Art Store tegen leegstand

Algemeen

BARENDRECHT - In samenwerking met de gemeente zoekt de Culturele Alliantie partners om een tijdelijke 'Pop Up Arts Store' te vestigen in leegstaande winkels op de Middenbaan. Dit om de aanblik van de winkelstraat goed niveau te houden.

De leegstand is een doorn in het oog van zowel de gemeente als de Culturele Alliantie. Samen met inwoners willen zij daar iets aan doen. In deze winkels is het gedurende de leegstand mogelijk kunst te etaleren en promoten. Hoe het een en ander ingevuld gaat worden, wordt in onderling overleg bepaald.

Er zijn zaken, zoals beheer en verzekering van de kunstwerken, die moeten worden geregeld. De overeenkomst is tijdelijk, zolang de winkel niet is verhuurd. Dat betekent dat er met een minimale opzegtermijn namens de eigenaar wordt gewerkt, iets om rekening mee te houden.

Het is voor kunstenaars een uitgelezen mogelijkheid hun kunst tijdelijk te etaleren, promoten of verkopen tegen lage gebruikskosten. De Culturele Alliantie nodigt beeldende kunstenaars uit om zich te melden indien zij geïnteresseerd zijn. Ze streven ernaar dat diverse kunstenaars meedoen, zodat de individuele kosten zo laag mogelijk blijven.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op nemen met voorzitter Ed Mol via cab.barendrecht@gmail.com.

Advertenties uit de krant