Logo deschakelbarendrecht.nl

LEZERS SCHRIJVEN: Het nieuwe afvalplan

"In de vergadering van 2 april heeft dhr. Cees Schaap van VVD de aanwezigen verteld dat de Barendrechtse bewoners nog moesten leren hoe ze het afval beter moesten gaan scheiden! Vele bewoners doen al ontzettend hun best om dit ook te doen en moeten deze troep ook nog eens verzamelen op een plek in hun huis. Zodat het genoeg is om dit steeds bij Afval Loont te gaan brengen!

De EVB heeft gelijk dat dit nieuwe plan en wat nu ook nog eens allemaal zonder inspraak van bewoners, nu gewoon door onze strot geduwd gaat worden. Zeer zeker niet het juiste plan van aanpakken is om dit nou op deze manier zo op te gaan lossen! Dhr. Cees Schaap heeft het over dat Barendrecht met zijn afval onderaan de lijst staat van zowat alle gemeentes. Maar gemeente Barendrecht, bent u zelf daar niet heel veel schuldig aan?   

Door in het verleden de GFT-bakken en de oranje bakken op vele plaatsen weg te halen? En de papiercontainers te weinig leeg te laten maken? Dan kunt u verwachten dat de bewoners dingen neerzetten en dit in de grijze zakken stoppen. Als u nou eens zorgt dat er zoveel mogelijk overal ondergrondse containers voor GFT, papier, glas en grijze zakken komen en die zoveel mogelijk weer leeg laat maken! Dan moet u zien waar de Barendrechters toe in staat zijn om een geweldig afvalsysteem voor elkaar te krijgen!

Niemand is blij wanneer afval lang in huis moet blijven staan. Er moet gewoon een systeem komen dat men dit dagelijks in de juiste ondergrondse container kan gooien! En dit dan ook zonder dit belachelijke systeem van een pasjesbetaalsysteem! En een illegaal vuilniszakkensysteem hebben we in het verleden ook al meegemaakt en vastzittende vuilcontainers door te volle zakken ook! Nu weer aanschaf van alle containers en pasjes met een daaraan vastzittende administratie, is ook niet voor niks! Nee, Barendrecht denk nu eens goed na! Bezint eer ge begint!"

Mevr. De Zeeuw                       

Meer berichten