Logo deschakelbarendrecht.nl

Het leven van Leentje Koekepeentje

BARENDRECHT – Kinderboekenschrijfster Helena Bootsman uit Barendrecht is ook op YouTube te vinden. Daar heeft ze sinds kort haar eigen kinderprogramma: Leentje Koekepeentje. Daarin vertelt Leentje Koekepeentje, een konijnenvrouwtje dat met haar kat in een schattig huisje woont, over haar leven.

Helena: ,,Iedere week zijn er nieuwe afleveringen waarin kinderen worden meegenomen in de wereld van Leentje Koekepeentje. Het is een interactief programma waarbij kinderen betrokken worden. Zo praat Leentje Koekepeentje met de kinderen en kunnen zij tekeningen en of brieven insturen. Die worden vervolgens in het programma getoond en voorgelezen.''

De naam is eigenlijk een koosnaam. ,,Mijn jongste broer noemde en noemt mij altijd Leentje Koekepeentje. Eigenlijk ben ik Leentje. Het is een uiting van mezelf. Het leuke is dat het eindeloos is, dit programma. Je kunt er zoveel kanten mee op.''

Helena heeft nog veel ideeën. ,,In de volgende afleveringen ga ik meer van het huis laten zien. En de tuin, daar ga ik boompjes laten groeien. Maar ik wil ook Barendrechtse kinderen erbij betrekken. Dat Leentje Koekepeentje bijvoorbeeld bij hen op school langskomt.'' Helena doet alles zelf: ze maakt de tekeningen, bedenkt de verhaaltjes, maakt de voice-over en zet het geheel in elkaar.

Leentje Koekepeentje heeft een eigen pagina op Facebook en is op Instagram te vinden. De wekelijkse afleveringen zijn te zien via het YouTube-kanaal 'Kinderprogramma Leentje Koekepeentje'. Aan het einde van de afleveringen wordt verteld hoe kinderen brieven en tekeningen kunnen insturen.

Meer berichten