Logo deschakelbarendrecht.nl

In gesprek over jeugdhulpbeleid

BARENDRECHT – Zo'n zestig (pleeg)ouders, jongeren en jeugdprofessionals kwamen op woensdagavond 8 mei bijeen in Het Kruispunt om te praten over het jeugdhulpbeleid in Gemeente Barendrecht. De bijeenkomst werd georganiseerd door de werkgroep jeugd van Wmo-raad Barendrecht.

De gemeente komt in juni met een preventieplan voor de jeugd en later dit jaar met voorstellen voor verbetering van het jeugdhulpbeleid. Reden voor de Wmo-raad Barendrecht om met inwoners in gesprek te gaan over hun ervaringen met de jeugdhulp. Marianne van Wilgenburg, voorzitter van de werkgroep jeugd: "Als Wmo-raad en werkgroep zijn wij het formele adviesorgaan voor het gemeentebestuur op dit onderwerp. Wij kunnen en willen geen advies uitbrengen zonder ook de ervaringen van mensen zelf gehoord te hebben."

Tijdens de bijeenkomst zijn (pleeg)ouders, jongeren en jeugdprofessionals in kleinere groepen in gesprek gegaan over hun ervaringen met de Barendrechtse jeugdhulp. Van de ervaringen wordt een verslag gemaakt, dat als basis dient voor het advies dat de Wmo-raad aan het gemeentebestuur geeft. "Onze ideeën naar aanleiding van de jeugdhulpbijeenkomst delen we ook graag met de Barendrechtse gemeenteraad," aldus Van Wilgenburg.

Ook Wethouder Reshma Roopram (jeugd) was bij de bijeenkomst aanwezig: "De Barendrechtse jeugd verdient in onze gemeente de beste zorg die we met elkaar kunnen bieden. En daarvoor is de inbreng van onder andere professionals en ervaringsdeskundigen hard nodig. Ik ben blij met hun input en openhartigheid deze week en ik gebruik deze ervaringen graag om het jeugdhulpbeleid waar nodig te verbeteren."

Tijdens de bijeenkomst kwamen niet alleen knelpunten aan de orde. Van Wilgenburg: "Aanwezigen deelden ook hun positieve ervaringen en gelukkig gaat veel ook gewoon goed."

Wmo-raad Barendrecht en de werkgroep jeugd bestaan uit betrokken inwoners van Barendrecht. Meer informatie op www.wmo-raadbarendrecht.nl

Meer berichten