Logo deschakelbarendrecht.nl

Nieuws uit De Dierenstee

BARENDRECHT - Helaas komt een dier soms na een plaatsing terug in De Dierenstee. In de meeste gevallen heeft dat niets met het dier zelf te maken. De twee jaar oude Mechelse herder Charlie is helaas na een half jaar ook weer terug in De Dierenstee.

Charlie is een lieve en zachtaardige hond, die graag werkt voor haar baas en dol is op speuren en spelen. Ze heeft echter een angstige en onzekere kant. Je moet eerst haar vertrouwen winnen. Contact met onbekenden vindt Charlie vaak nog spannend. Vanwege die onzekerheid moet Charlie in een rustige omgeving geplaatst worden. Daarnaast is het belangrijk dat haar nieuwe bazen gaan werken aan het zelfvertrouwen van Charlie. Dat vraagt veel tijd en geduld, maar Charlie is een hele fijne hond om mee te werken. Voor iets lekkers doet Charlie veel en ze is heel duidelijk in haar lichaamstaal. Daardoor kun je als baas goed anticiperen op Charlies angsten en behoeften. Geduld is heel belangrijk en het besef dat de angstige aanleg van Charlie zeker flink kan verminderen. Maar schrikt ze ergens van, dan kan ze ook zo weer in haar schulp kruipen. Ze is een schat van een hond, maar haar angst moet niet worden onderschat. Een ervaren en rustige eigenaar die Charlie goed aanvoelt is dus wat ze nodig heeft. Ook wordt gezocht naar iemand die Charlie veel aandacht kan bieden en met haar wil gaan werken. Na de adoptie van Charlie is het de bedoeling dat de nieuwe eigenaar nog een aantal weken De Dierenstee bezoekt om samen met Charlie te werken aan de wederzijdse band.

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.  

Meer berichten