Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Anne-Marie Vermaat

John Brosens signeert

BARENDRECHT - Auteur John Brosens zal zijn nieuwe boek 'Sprong naar het duister' zaterdag 18 mei signeren bij boekhandel The Read Shop Barendrecht aan Middenbaan 82. Aanvang 14 uur.

In 'Sprong naar het duister' vertelt John Brosens het waargebeurde verhaal over Pieter Dourlein, een Zeeuwse marineman en Engelandvaarder. Matroos Dourlein komt net terug uit Indië in Den Helder als in mei 1940 zijn schip door Duitse stuka's tot zinken wordt gebracht. Pieter overleeft, vecht met de mariniers en ziet hoe Rotterdam in vlammen opgaat. Gezocht door de Duitsers vlucht hij naar Engeland, waar prins Bernhard hem rekruteert voor de opleiding tot geheim agent. Hij wordt slachtoffer van het Englandspiel, weet te ontsnappen aan de SS, maar wordt bij terugkeer in Engeland niet geloofd door de Britten en gevangengezet.

Aan de hand van het dagboek van Dourlein en de archieven van de Britse geheime dienst, vertelt John Brosens in 'Sprong naar het duister' een spectaculair oorlogsverhaal over een Nederlandse verzetsheld. Het boek kost 17,50 euro.

Meer berichten