Afbeelding
Foto: unknown author

Vers Kunstweekend

zaterdag 18 mei 2019 11:00 tot zondag 19 mei 17:00

Dertien aanstormende kunstenaars, één weekend. Zaterdag 18 en zondag 19 mei presenteert Bergarde Galleries het tweede Vers Kunstweekend. Speciaal hiervoor selecteerden de curatoren van Bergarde dertien veelbelovende kunstenaars en ontwerpers. Vers verwijst niet naar leeftijd, maar juist naar talent dat de eerste stappen in de professionele kunstwereld zet.

Het wordt een weekend vol nieuwe kunstontdekkingen en ontmoetingen. Bezoekers kunnen een praatje maken met de kunstenaars of zich professioneel laten adviseren over het aankopen van kunst. Daarnaast is tijdens het kunstweekend de kunstcollectie van Bergarde te bezoeken. Met onder andere werk van Andy Warhol en Lucebert. Dit collectie is normaal gesproken enkel met rondleiding te bezoeken of tijdens evenementen. 

De kunstenaars tonen hun werk in zowel de galerie als in het collectiegebouw (Het Buitenland 1, Heerjansdam). Tussen 11 en 17 uur is iedereen welkom. De toegang is gratis. Kijk op www.bergarde.com/vers voor meer informatie. Dit zijn de Verse talenten: Daniel Arthuus, Ruben de Bruijn, Leonie van den Ende, Nick Ernst (Artklub), Myriam Gras, Marleen van Haaften, Ai Hashimoto, Jolijn van den Heuvel, Esther Hoogendijk, Joseph Huot, Chiel Morssink, Elwy Schutten en Margherita Soldati.