Logo deschakelbarendrecht.nl
'Met dit symposium proberen wij helderheid te verschaffen in een inmiddels verhit debat.'
'Met dit symposium proberen wij helderheid te verschaffen in een inmiddels verhit debat.' (Foto: )

Energiesymposium BOBO en EVB

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) houdt samen met Bewonersvereniging Buitenoord (BOBO) een energiesymposium op zaterdag 15 juni. Het is een lokale verkenning en gaat over de gevolgen van de energietransitie op de persoonlijk leefomgeving van Barendrechters.

Volgens raadslid Miranda Mes (EVB) zijn de plannen door het huidige kabinet in een stroomversnelling geraakt: ,,De energietransitie gaat iedereen raken. Er zijn in Barendrecht nog veel keuzes te maken. Daarom is het belangrijk bewoners alvast te informeren en met hen in gesprek te gaan."

Er is een breed programma. Journalist Marco Visscher is de dagvoorzitter. Hij schreef onder meer het boek 'De energietransitie' en is al twintig jaar zeer betrokken bij dit onderwerp. Visscher gaat in op de vraag hoe haalbaar en betaalbaar een fossielvrije toekomst is. Barendrechter Kees Pieters van het Duurzaam Energie Initiatief en laat zien hoe de verschillende te maken keuzes bijdragen aan een verlaging van de CO2-uitstoot. Lennard Seriese van netwerkbeheerder Stedin geeft uitleg over de aanpassingen die van het energiesysteem gevraagd zullen worden en hoe Stedin daar al op inspeelt. Jan Groenhof tenslotte, inwoner van Buitenoord, vertelt hoe woningen nu al gereed gemaakt kunnen worden voor de toekomst.

Na de presentaties is er gelegenheid vragen te stellen en worden deelnemers uitgedaagd mee te denken over hoe de energietransitie in Barendrecht kan worden vormgegeven. 'Van Bezemwijk' luistert het programma muzikaal op. Locatie van het symposium is de grote zaal van De Baerne. Deelname is gratis. Wel is gewenst en kan via dickheijboer@echtvoorbarendrecht.nl.

Meer berichten