Column Jamie: Tranen van vreugde door Songfestivalwinst
Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie: Tranen van vreugde door Songfestivalwinst

Ik ben al jarenlang fan van het Eurovisie Songfestival en ik mag dit dan ook echt niet overslaan. Het kan je vast niet zijn ontgaan dat Duncan Laurence voor Nederland het Songfestival heeft gewonnen. Als Songfestival-gekkie keek ik enorm uit naar vorige week en dit is hoe ik hem beleefd heb.

Bij de tweede halve finale van donderdag zat al ik met buikpijn voor de televisie. Ik was echt onwijs nerveus, zeker omdat de concurrentie van die avond echt wel flink was. Natuurlijk zou Duncan het halen, maar het zou heel spannend worden. Gelukkig werd Nederland als tweede genoemd en was hij door naar de finale. Later bleek dat hij zelfs de halve finale had gewonnen. Als ik dat toch eerder had geweten…

Ik zat ongeveer met dezelfde buikpijn als donderdag  op zaterdagavond voor de buis. Het blijft een ontzettend lange avond, zeker als je een metal-act als IJsland en een oude man die niet kan zingen van San Marino hebt. En die act van Madonna had ook niet gehoeven, wat een verschrikking.

Tijdens het bekend maken van de punten zat ik in mijn hoofd alleen maar te stressen: we moeten bij blijven, we moeten bij Italië, Zweden en Noord-Macedonië blijven! Met de jury-votings van alle landen stonden wij derde. Gelukkig was daar nog de tele-voting, van de mensen thuis. Het ging nog tussen Zweden en Nederland. Wij staan bovenaan, maar Zweden moest de punten nog krijgen. En ja zij waren dé concurrent van Nederland. Mijn hart zat in mijn keel en ik kreeg het bloedheet.

Zweden moest meer dan 253 punten krijgen om te winnen: ze kregen er maar 93. Ik keek met een vriendin en we sprongen allebei van de bank en begonnen keihard te schreeuwen. Ik begon zelfs te huilen van vreugde. Je mag het overdreven vinden, maar ik was zo ontzettend blij: WIJ HEBBEN GEWOON GEWONNEN, en hoe!

Wat ben ik ontzettend trots dat Duncan Laurence met 'dat rustige nummer Arcade' de winst na 44 jaar weer eens naar Nederland heeft gehaald. Ik zou er volgend jaar super graag naar toe willen, waar zullen we het doen Duncan: Ahoy in Rotterdam ;) ?

Meer berichten