Boon's Markt tegen verspilling
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer

Boon's Markt tegen verspilling

BARENDRECHT – Boon's Markt in Barendrecht startte vrijdag 17 mei een langlopende campagne om klanten te prikkelen om met het verminderen van voedselverspilling aan de slag te gaan. Een belangrijke rol hierin speelt het 'Verspilling is Verrukkelijk-schap', dat officieel in gebruik werd genomen. In dit schap staan producten gemaakt van ingrediënten die anders verspild zouden worden.

Voedselverspilling is nog altijd een groot probleem. Ruim een derde van al het eten haalt het niet tot ons bord. Martijn Bresser wil als maatschappelijk betrokken ondernemer in zijn winkel laten zien dat er op de winkelvloer veel mogelijkheden zijn om het onderwerp verspilling richting klanten tot leven te brengen. Boon's Markt doet dat samen met een groep maatschappelijke ondernemers die zich verenigd hebben in het platform Verspilling is Verrukkelijk en MVO Nederland.

Martijn Bresser: ,,We willen voor onze klanten meer zijn dan een boodschappenleverancier en ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen."

Verspilling is Verrukkelijk is een platform van ondernemers met oplossingen voor voedselverspilling. Ze pakken voedselverspilling aan door positief te laten zien dat het anders kan. Ze ontwikkelen smaakvolle en mooie producten die gemaakt zijn van voedsel dat anders zou worden weggegooid, vergist of verwerkt tot diervoeder. Voorbeelden zijn soep van kromme groente (Kromkommer), bier van oud brood (Instock) of appelcider van appels met een plekje (Betuwse Krenkelaar).

Meer berichten