Home-Start zoekt versterking
Logo deschakelbarendrecht.nl

Home-Start zoekt versterking

BARENRECHT - Voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk is Home-Start BAR op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om hun eigen opvoedingservaring te delen met een jong gezin door hen (meestal wekelijks) te bezoeken.

Home-Start geeft gezinnen waar de situatie tijdelijk wat ingewikkelder is een steuntje in de rug. Dit gebeurt door het bieden van een luisterend oor en een helpende hand door vrijwilligers, op basis van gelijkwaardigheid. Kortgeleden is de Home-Startmethodiek door het NJi opnieuw erkend als 'effectief volgens goede aanwijzingen'.

,,Vrijwilliger zijn levert iemand veel op: een voorbereidende cursus, professionele ondersteuning door de coördinator, contacten met leuke collega's en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling'', vertelt Jeanette Dekker. ,,Vrijwilligers ervaren het contact met hun eigen Home-Startgezin vrijwel altijd als heel positief.'' Één van hen hierover: 'Doordat je bij een gezin thuis komt, kun je zoveel extra's bieden en krijg je zelf ook een veel bredere kijk op de samenleving. Dat is een heel leerzame ervaring'.

Home-Start BAR vraagt van vrijwilligers dat ze opvoedingservaring hebben, flexibel kunnen denken en bereid zijn zich vor een langere periode voor een Home-Startgezin in te zetten. Uitvoerder CJG Rijnmond zorgt voor een onkostenregeling. 

Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met coördinator Jeanette Dekker voor verdere informatie. Mail naar home.start.bar@cjgrijnmond.nl of bel 0635124547. Zie ook www.home-start.nl

Meer berichten