Augustinusparochie in 'Hart'
Logo deschakelbarendrecht.nl

Augustinusparochie in 'Hart'

BARENDRECHT – In radioprogramma Hart voor Barendrecht zijn dinsdag 28 mei interviews te beluisteren die opgenomen zijn rond de viering van de Augustinusparochie op zondag 19 mei. Voorganger was pater Urbanus Kioko.

Er deden zes jongeren de eerste communie. Voor hen en hun familie was dit een feestdag. In de dienst brachten de jongeren het brood, de wijn, de kaarsen, bloemen en de opbrengst van de collecte naar de tafel. De communicanten en hun familie mochten als eerste aan de 'tafel van de Heer' eten. De jongeren die voor het eerst communie deden, zijn afkomstig uit verschillende landen. Vanwege de meer multiculturele samenstelling van de katholieke kerk is het wenselijk dat het tekort van paters in Nederland aangevuld wordt met paters uit andere landen. Pater Urbanus Kioko is afkomstig uit Kenia en dient nu de R.K. Federatie Heilige Maria Magdalena, waar ook de Augustinusparochie onderdeel van is.

Hart voor Barendrecht is iedere dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht, te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via www.exxactfm.nl. Meer informatie, uitzending terugluisteren en de activiteitenagenda via www.hartvoorbarendrecht.nl.

Meer berichten