Dauwdrappen in Kijfhoek
Logo deschakelbarendrecht.nl

Dauwdrappen in Kijfhoek

HEERJANSDAM - Voor het derde jaar wordt er op Hemelvaartsdag een natuurwandeling gehouden door het Develgebied in het buurtschap Kijfhoek. Deze wandeling op donderdag 30 mei is een initiatief van de gezamenlijke kerken 'De Open Hof'en 'De Ark' uit Hendrik-Ido-Ambacht, in samenwerking met stichting Behoud Kijfhoekkerk.

Het begrip 'dauwtrappen' gaat terug tot de Middeleeuwen; een frisse wandeling in de zeer vroege ochtend en eeuwenoude traditie op Hemelvaartsdag. Zowel de wandeling als de speciale samenkomst in de kleine Kijfhoekse polderkerk staat onder leiding van dominee Piet van Veldhuizen. Het advies is goede wandelschoenen te dragen die een beetje nat mogen worden, want niet alle paden zijn verhard en er is veel dauw.

De groepswandeling start bij de Kijfhoekkerk om 7 uur. Men hoeft zich niet aan te melden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Rond 8 uur zijn de deelnemers en kunnen zij genieten van hun zelf meegebrachte ontbijtpakketje. Afhankelijk van het weer zal dat buiten dan wel binnen de Kijfhoekkerk plaatsvinden. Voor koffie, thee en frisdrank met wat lekkers erbij zal worden gezorgd.

Rond 9 uur zal dominee Piet van Veldhuizen een korte bijzondere dienst houden over Hemelvaart in de polder. Wandelaar of niet, iedereen is daarbij welkom. Er wordt een collecte gehouden, die volledig bestemd is voor het in het in stand houden van de kerk. De Kijfhoekkerk is te vinden aan Kijfhoek 30 in Zwijndrecht.

Meer berichten