Nieuws uit De Dierenstee
Logo deschakelbarendrecht.nl

Nieuws uit De Dierenstee

BARENDRECHT - In De Dierenstee wachten naast een drietal cavia's ook vier konijnen op een nieuwe eigenaar. Het gaat om drie voedsters en een ram. Voor hen wordt een nieuw thuis gezocht. Uiteraard hoort daar een maatje bij. Konijnen zijn groepsdieren en moeten altijd worden gekoppeld aan een soortgenoot. De beste combinatie is een gecastreerde ram en een voedster.

Mensen die een maatje zoeken voor hun konijn kunnen een afspraak maken voor een 'speeddate' tussen hun huisdier en een van de konijnen in de opvang. Een van hen is de drie jaar oude voedster Plukkie. Zij is een Teddy, een langharig konijn. Dit soort konijnen is gewild, voornamelijk vanwege het schattige uiterlijk. De vacht heeft echter heel veel verzorging nodig en dat is voor veel mensen op den duur een reden om afstand te doen. Plukkie heeft helaas inmiddels een paar vervelende ervaringen gehad als het om haar vachtverzorging gaat. Daarom vindt ze het niet fijn als ze wordt geborsteld. Plukkie lijkt het vertrouwen in mensen een beetje te zijn kwijtgeraakt. Ze heeft ook een vrij pittig karakter. Plukkie is geen konijn dat het prettig vindt om veel en lang geaaid te worden. Dat maakt het verzorgen van haar vacht lastig. Wel is Plukkie een leuke en ondernemende dame die veel ruimte nodig heeft en natuurlijk het gezelschap van een soortgenoot. Dat laatste zal Plukkie zeker goeddoen. Verder is het belangrijk dat ze bij iemand terechtkomt die haar pittige karakter kan waarderen en veel tijd en aandacht kan besteden aan de vachtverzorging. Wie geeft deze mooie dame een kans?

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Meer berichten