Op zoek naar gemotiveerd personeel?
Logo deschakelbarendrecht.nl

Op zoek naar gemotiveerd personeel?

BARENDRECHT - Ondernemers die op zoek zijn naar gemotiveerd personeel, zijn donderdag 6 juni welkom bij Spring! Housing. Daar is in het restaurant een Meet & Greet met statushouders die staan te popelen om aan de slag te gaan.

Zizi El Abtah van De Stip: ,,Onder het genot van een drankje en hapjes uit verschillende culturen kunnen ondernemers mooie en talentvolle mensen ontmoeten, die door oorlog hun eigen land ontvlucht zijn. Zij staan te popelen om in Nederland aan het werk te gaan en een nieuwe toekomst op te bouwen.''

De Stip doet dit project voor de BAR-gemeenten. Een groep gemotiveerde statushouders (bijna of geheel ingeburgerde arbeidsmigranten) doet hieraan mee. Het project loopt nu tien weken. Een aantal van de statushouders heeft inmiddels een baan gevonden of een opstap gemaakt naar werk.

De Meet & Greet wordt geopend door wethouder Nico Bults. De ondernemers worden ontvangen door De Stip, Spring! Housing en gemeente Barendrecht. Daarna vertelt ondernemer Ralph Klaare van hotel-restaurant De Schildkamp uit Asperen uit eigen ervaring hoe het is om deze mensen een kans te geven en wat dit betekent in de praktijk. Van 10 tot 12 uur is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. De organisatie gaat ervan uit dat hier mooie verbindingen zullen ontstaan.

De Meet & Greet duurt van 9 tot 12 uur. Aanmelden kan nog via zizi@contactdestip.nl. Spring! Housing is te vinden aan Zuideinde 80 in Barendrecht. Wie nog vragen heeft, kan bellen naar 0622771807.

De Stip begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk, onder meer in een Amerikaanse schoolbus die is omgebouwd tot trainingslocatie. Zizi: ,,Zo reizen mensen van het land van werkloosheid naar het land van werk. Ons motto is 'Geen uitkering, winst voor iedereen!'.'' Zie ook www.contactdestip.nl.

Meer berichten