Logo deschakelbarendrecht.nl

Verenigingen bezoeken Louny

BARENDRECHT - Van 12 tot en met 16 juni bezoekt een delegatie van de Barendrechtse Stedenband partnerstad Louny in Tsjechië. Dit jaar is het thema 'hobby's en vrije tijd'. Leden van twee verenigingen gaan mee, van de atletiekvereniging en de schietsportvereniging. Zij gaan daar kennismaken met hun sport in Louny.

De Barendechters gaan diverse verenigingen bezoeken. Ze doen dit ook met het oog op 2020, wanneer de Stedenband dertig jaar bestaat.  Het is dan de bedoeling om met veel meer verenigingen en vrijwilligers tot uitwisseling te komen.

Ook burgemeester Van Belzen en wethouder Proos bezoeken Louny. Zij zullen deels met het programma meedoen en deels een eigen programma volgen. Zo brengen zij een bezoek aan de Tsjechische vestiging van Bakker Barendrecht. Vanuit dat distributiepunt wordt Albert Heijn in geheel Tsjechië voorzien van groenten en fruit.

Zondag 16 juni keert de groep terug. In oktober volgt het tegenbezoek aan Barendrecht. Organisaties en vrijwilligers die belangstelling hebben om deel te nemen in het najaar of in 2020, zijn welkom en kunnen zich melden. Zie www.stedenbandbarendrecht.nl.

Meer berichten