Column Jamie: Op zondag bij Lubach
Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie: Op zondag bij Lubach

Ik wilde al heel lang héél graag naar de voorstelling van Arjen Lubach Live. Helaas moest ik hem in Barendrecht missen door een stomme opdracht van school. Ik had nog geen kaartje hoor, maar ik stond reserve en moest dat dus afslaan. Maar afgelopen zondag was het toch zover: ik zat op zondag bij Lubach!

Uiteraard was die avond  in het Nieuwe Luxor uitverkocht, maar via de website Ticketswap had een man twee kaartjes te koop gezet omdat hij zelf niet meer kon. Ticketswap is betrouwbaar hoor, ik ben op die manier ook bij een concert van Nielson geweest. Ik keek sinds we de kaartjes in huis hadden al uit naar deze, hopelijk, fantastische avond. Ik was er zondag ook de hele dag nerveus voor!

De avond was inderdaad fantastisch, alleen niet zo goed als ik had gehoopt. Misschien was ik er ook met iets te hoge verwachtingen naar toe gegaan. Ik vind zijn programma Zondag met Lubach namelijk geweldig. Ik was al gewaarschuwd dat het geen ZML zou worden in theatervorm, dus daar lag het niet aan. Op tv is iedereen altijd een beetje anders, zo blijkt. Ik moest de eerst vijf minuten erg wennen aan zijn manier van praten. Het was niet alleen vrij hoog, maar hij ook super snel. Later die avond zei hij op zijn Instagram dat hij zelfs een paar minuten was vergeten…

Naar mijn mening ging het soms iets teveel over het geloof, maar het was prima cabaret. Wat ik echt super leuk vond, was dat hij heel veel met muziek deed. Zijn voorstelling begon met een rap die nergens op sloeg en er kwamen meerdere nummers voorbij waarbij de autotune duidelijk te horen was. Dat was juist ook het leuke, dat het kwalitatief geen prachtig gezongen nummers waren, maar dat ze juist hilarisch slecht waren. Daarin onderscheid hij zich van andere cabaretiers vind ik.  

Ik heb in ieder geval genoten van de avond! Normaal komt hij na afloop van de voorstelling naar de foyer voor selfies, maar vanavond niet. Hij had griep en wilde niemand aansteken. Eerst een voorstelling gemist, nu een foto…

Meer berichten