De jonge muzikanten van Strijk! zijn te horen op het ZomerFeest. Foto: CultuurLocaal
De jonge muzikanten van Strijk! zijn te horen op het ZomerFeest. Foto: CultuurLocaal

Programmering Heuvelsteyn-podium rond

Algemeen

BARENDRECHT - Sinds 2017 is het jaarlijkse ZomerFeest in de oude dorpskern uitgebreid met een podium aan het einde van de Dorpsstraat: het Heuvelsteyn-podium. CultuurLocaal verzorgt de programmering van dat podium.

Dit jaar kunnen bezoekers tussen 12 en 17 uur genieten van een gevarieerd programma. Er komen verschillende ensembles met leerlingen van CultuurLocaal. Het onlangs opgezette strijkersensemble Strijk! zal zijn derde optreden ooit geven, HoornPracht is weer van de partij en er komt een groep accordeonisten.

Tante T komt improviseren samen met accordeondocente Marieke de Vries. De lichte muziek is vertegenwoordigd met leerlingen van zangdocente Marinka Stam en gitaardocent Silvan van der Zwaag. Verder is het koor Mama Strain te horen en zijn er twee optredens van gitaarduo Cor en Henk. Zij spelen een mix van eigen nummers, bewerkte klassieke stukken en Django Reinhardt repertoire.

De presentatie is in de vertrouwde handen van Jos Vis. Het Zomerfeest wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht en omvat allerhande activiteiten en optredens voor jong en oud. Het feest is op zaterdag 29 juni. Zie ook www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant