Afbeelding

Ilse Briejer (20)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik woon sinds mijn geboorte in Barendrecht, in de oude dorpskern. Mensen kennen mij misschien van Calvijn Groene Hart, waar ik op school zat, of van de zumba-lessen die ik volg bij Fit for Free. Ook heb ik tot mijn achttiende gehockeyd bij HCB. En mijn moeders familie komt uit Barendrecht.

Wat doe je nu voor opleiding?

Ik zit op de Hogeschool Rotterdam en volg de opleiding International Business Management. Nog een jaar te gaan.

En je hebt pas je eerste boek geschreven, toch?

Ja, op 2 april is het uitgekomen. Vorig jaar liep ik stage in Spanje, vlakbij Lloret de Mar. Ik deed daar administratief werk. Ik ben ook lid van een freelance platform waarvoor ik schrijf en vertaal. Zij vroegen mij om een Engels boek te schrijven over de hotspots van Lloret de Mar. Dat heb ik gedaan, super leuk. Het boek is te koop bij amazon.nl. Het voelde zo onwerkelijk toen ik het voor het eerst in mijn handen had. Ze hebben me gevraagd om zo'n zelfde boek over Rotterdam te schrijven. Dat wil ik graag doen, maar eerst concentreer ik me op het laatste studiejaar.

Wat is de beste tip in je boek?

Veel mensen gaan naar Lloret de Mar om te feesten en te luieren, maar kennen de Botanische tuinen niet. Die zijn echt de moeite waard om te bezoeken. Jardines de Santa Clotilde heet het en het is tip drie in het boek.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik woon nog thuis met mijn vader, moeder en broer van zestien jaar. Ik heb tweeënhalf jaar een relatie met André. Hij woont in Rotterdam.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Het is moeilijk om er eentje te kiezen, maar dan ga ik toch voor de bezoekjes aan diergaarde Blijdorp. We hadden een abonnement en gingen bijna ieder weekend. De ijsberen waren favoriet.

Waar word je gelukkig van?

Als de zon schijnt. Ook van schrijven en muziek. Ik houd van alternatieve muziek.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou graag eens een roman schrijven. En ik wil reizen. Australië, Canada en Japan staan in de top drie om te bezoeken.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Behulpzaam en heel spontaan.

Hoe sta je 's morgens op?

De tijd hangt af van hoe laat ik op school begin. Ik douche, ontbijt met boterhammen en thee, kijk nog even Netflix of doe nog wat schoolwerk en dan vertrek ik.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Chocolade. En dan vooral Milkarepen.

Wat zijn je angsten?

Kleine ruimtes. Ik heb ooit een MRI-scan moeten doen en dat vond ik erg benauwd. Een lift gaat nog wel, maar veel kleiner vind ik niet fijn.

Wat vind je stom?

Ik kan slecht tegen onrecht en tegen mensen die zich anders voordoen dan ze zijn.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Om door te zetten, ook al wordt het moeilijk. Dat bleek wel toen ik net in Spanje was. Ik vond het lastig en wilde het liefst naar huis, maar ik heb doorgezet en het werd een super leuke tijd.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik kijk thrillers en comedy's. Op dit moment kijk ik Dynasty op Netflix.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik ben best tevreden. Misschien zou ik iets minder perfectionistisch kunnen zijn. Ik lees mijn schoolopdrachten bijvoorbeeld tien keer door. Dat mag best iets minder.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Mijn moeder. Ik wilde weten hoe laat ze thuis zou komen. Ik heb die avond gekookt. Dat doe ik wel vaker. Leuk om te doen.

Wat is je favoriete quote?

No fear.


Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl.

Advertenties uit de krant