<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl

Debatteam Dalton wint Toekomsttoernooi

BARENDRECHT - Het team van het Dalton Lyceum nam donderdag 6 juni deel aan het eerste Toekomsttoernooi. Dit debattoernooi tussen een aantal scholen uit de regio wordt jaarlijks gehouden. Leerlingen debatteren volgens afgesproken regels over maatschappelijke thema's.

De acht scholen kwamen na loting in twee poules. Na drie rondes bestaande uit een vaste-rollendebat, het een-tegen-een-debat en het 360-gradendebat behaalde Dalton Lyceum Barendrecht met twaalf punten de eerste plaats.

In poule 2 ging Dalton Voorburg met dertien punten naar de finale. In de finale streden Dalton Lyceum Barendrecht en Dalton Voorburg om de prijs rond het thema 'Bedreigde diersoorten mogen gekloond worden'.

Na dit debat zat iedereen gespannen te wachten op de uitslag. Na de feedback van de driekoppige jury - bestaande uit oud-debaters – bleek dat het team van Dalton Barendrecht met de beker huiswaarts mocht keren.

De debaters kregen een groot compliment: ze motiveren elkaar, geven tips en aanwijzingen en zijn heel betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen en hun toekomst. Voor drie leden van het team - Mike, Josine en Joery, leerlingen uit de tweede en derde klas - was dit hun vuurdoop.

Door de mooie resultaten van het afgelopen jaar mag Dalton Lyceum Barendrecht aankomend jaar het Dalton Debatfestival en het Toekomsttoernooi organiseren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>