Een havoleerling houdt toezicht op een voetbalwedstrijd.
Een havoleerling houdt toezicht op een voetbalwedstrijd. Foto: Ronald Hooijmeijer

Sport- en spelmiddag

Algemeen

BARENDRECHT – Leerlingen uit havo 4 van Calvijn Groene Hart hebben gisteren en vandaag, donderdag 13 juni, een sport-en spelmiddag voor senioren en basisschoolleerlingen uit groep zeven en acht gehouden.

De organisatie was in het kader van het nieuwe havo-diplomavak Bewegen Sport en Maatschappij (BSM). KijkopWelzijn ondersteunde het project.

Vorige week woensdag hadden de leerlingen in de kantine van KV Vitesse gezamenlijk aan het programma gewerkt. Wethouder Peter Luijendijk kwam zich daarbij persoonlijk op de hoogste stellen van de aanpak. Gisteren en vandaag werden de plannen ten uitvoer gebracht.
De sportactiviteiten van woensdag waren gepland op het Cruijff Court. Door de hevige regenval was men gedwongen uit de wijken naar Blok0180. Door wat gymlessen te verschuiven was de sporthal ook ter beschikking.

Twaalf leerlingen van Calvijn Groene Hart hadden diverse spellen uitgezet waaraan de leerlingen van de basisschool deelnamen. Zo stond er een tafelvoetbalspel en tafeltennistafel, was er een stormbaan uitgezet en kon er gevoetbald worden

Vandaag zijn de havo-scholieren te gast in Borgstede, waar ze met de bewoners spelletjes doen. Foto's van de activiteiten zijn te vinden op www.deschakelbarendrecht.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant