Afbeelding

Tuinconcert met harpiste

zondag 23 juni 2019 11:30

BARENDRECHT - Harpiste Ghislaine Voorrecht uit Stad aan 't Haringvliet verzorgt zondag 23 juni het traditionele concert in de kerktuin na afloop van de eredienst in de Dorpskerk. Zij bespeelt dan haar Dusty-string folkharp. Het optreden begint om 11.30 uur en eindigt rond 12.15 uur.

Ghislaine Voorrecht begon op tienjarige leeftijd met het bespelen van de folkharp. Spoedig daarna stapte zij over naar de concertharp. Zij studeerde bij Margot Flipse-Broeders en Susanne Midonian aan het Rotterdams Conservatorium. Al tijdens haar opleiding ontving zij uitnodigingen om aan diverse muziekscholen les te geven.Tijdens een bezoek aan een harpcongres in het buitenland beluisterde zij het swingende spel van Amerikaanse harpisten. Hierdoor geïnspireerd ging zij lessen volgen in pop- en jazzmuziek. Haar grootste hobby is, naast het bespelen van de harp, het lesgeven en verzorgen van bijzondere concerten en voorstellingen met haar leerlingen.

In de kerktuin brengt zij onder meer een compositie van de Amerikaanse harpiste Deborah Henson-Conant ten gehore: the Nightingale, met als subtitel 'Wie zingt er voor de nachtegaal wanneer de nacht voorbij is?' Ook speelt de harpiste een van haar eigen arrangementen: 'You raise me up'. Tussendoor vertelt Alie den Engelsman-Oskam namens de werkgroep Kerktuin het een en ander over de tuin. Het concert heeft een ongedwongen karakter. Iedereen is welkom. De toegang is gratis. Na afloop is een vrije gift welkom. Bij regen wordt het concert in de Ontmoeting gegeven.