Logo deschakelbarendrecht.nl
Melvin

Column Melvin: Geslaagd

Sinds een week is het zo ver, ik ben officieel een geslaagde scholier. Na zes jaar hard werken, kreeg ik eindelijk het verlossende woord dat ik mijn diploma binnen heb en door kan naar de volgende fase in mijn leven: studeren.

Na drie weken lang op verschrikkelijke stoeltjes in de gymzaal eindexamens maken en twee weken wachten was het vorige week woensdag eindelijk tijd voor de uitslag. Hoewel ik een goed gevoel had over de uitslag - voor mijn schoolexamen had ik goeie cijfers - bleef de definitieve uitslag toch een beetje spannend. Direct na het maken van alle examens had ik ze wel allemaal nagekeken, maar je weet toch nooit zeker of je ergens onbewust een foutje hebt gemaakt. Daarnaast bestaat er ook nog het gevaar dat je examens ergens kwijt raken in de post en je van voor af aan kunt beginnen.

Tussen 14 en 16 uur zou iedereen gebeld worden. Als de eerste mensen geslaagd zijn en de berichtjes in de groepsapp binnenstromen neemt de druk wel toe. Eindelijk kwam het telefoontje van mijn mentor die vertelde dat ik geslaagd was. De vlag ging uit en de champagnefles werd opengemaakt.

Daarna was het op naar school om mijn voorlopige cijferlijst op te halen en het goede nieuws te vieren. Ik had voor mijn scheikunde-examen helaas wel een onvoldoende gehaald, maar in combinatie met mijn schoolexamencijfer werd dit nog een zes. Al mijn andere cijfers waren gelukkig hoger. Ik had deze eventueel nog kunnen herkansen, maar een voldoende is een voldoende en ik vond het tijd om te gaan genieten van mijn vrije tijd.

Het is nu alleen nog wachten op de diploma uitreiking op 1 juli, voordat de vakantie écht officieel begonnen is. Daarna is het tijd om lekker lang op vakantie te gaan en me voor te bereiden op het studentenleven. Ik heb het de afgelopen zes jaar erg naar mijn zin gehad, al ben ik er nu ook wel een beetje klaar mee. Nu op naar de universiteit om weer een hoop te leren en natuurlijk veel plezier te hebben!

Meer berichten