<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl

Leonie Gravesteijn (32)

Waar kennen we jou van?
Ik ben bijna tien jaar werkzaam bij BAR Uitgeverij. Ik bewerk persberichten, neem interviews af en versla de politiek voor De Schakel Barendrecht.

Vandaag is je laatste werkdag.
Ja, ik heb een nieuwe baan gevonden bij gemeente Ridderkerk. Daar word ik redacteur van de gemeentepagina's. Ik ben toe aan iets nieuws en heb bij De Schakel zo'n beetje alle verhalen gemaakt die er te bedenken zijn. Ik ga Barendrecht wel missen. Ik heb het altijd een leuke baan en een leuke gemeente gevonden. Welk verhaal me nog het meest bijstaat? Mijn eerste verhaal ging over Nick van Hoorn, echt een heel leuke man. En laatst maakte ik een verhaal met Johan Warnar die het hospice verliet als voorzitter. Daartussen zitten tal van bijzondere verhalen die ik mocht opschrijven.

Heb je nooit een baan bij een bekend dagblad geambieerd?
Ik kwam van de school voor de journalistiek en rolde zo'n beetje in het werk bij De Schakel. Ik vond het meteen leuk omdat je in dit werk dicht bij de mensen en hun directe leefomgeving staat. Bij dagbladen gaat het vaak vooral om bureaufuncties.

Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik ben alleenstaand en woon samen met kat Sien.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
De eindeloze zomers in het zwembad in Berkel en Rodenrijs, waar ik ben opgegroeid. We hadden een abonnement en lagen in mijn herinnering iedere dag in het zwembad en in de ligweide.

Waar word je gelukkig van?
Verbinding met mensen en dieren. In de zon zitten, eten en af en toe kluizenaren. Een heel weekend schrijven, lezen, rommelen en Netflixen. Heerlijk!

Waar ben je verdrietig om geweest?
Toen ik zeventien jaar was overleed mijn beste vriendin heel plotseling. Op dat moment realiseerde ik me dat het leven niet te plannen is. Het was een vroege reality check. Tien jaar later heb ik een tatoeage laten zetten, zodat ze altijd bij me is.

Welke toekomstdromen heb je nog?
Ik wil nog graag een boek schrijven, iets van de wereld zien en mezelf blijven ontwikkelen. Misschien nog eens een studie doen. Wat? Dat wisselt. Soms filosofie, dan weer theologie. Of weer iets anders.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Ik heb het nagevraagd. Open, enthousiast, direct, ik weet wat ik wil en zal er hard voor werken. En af en toe een beetje onzeker.

Hoe sta je 's morgens op?
Ik snooze een uur voordat ik opsta. Met mijn kat heb ik een heel ritueel van aaien en haar eten geven. Ik doe rustig aan en ben meestal rond negen uur op het werk.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?
Chocolade. Puur of Milka. En champignons. Die eet ik bijna iedere dag. O, en gebakjes. Als ik die aangeboden krijg, kan ik geen nee zeggen.

Wat is je guilty pleasure?
Ik luister soms nog naar de Backstreet Boys, Five en Chris de Burgh. Daarvan kan ik bijna alle liedjes meezingen.

Wat zijn je angsten?
Grote spinnen. En ik vind het best moeilijk om aan nieuwe dingen te beginnen. Hoewel ik het wel doe, want ik wil me niet door mijn angst laten tegenhouden.

Wat vind je stom?
Hufters in het verkeer, mensen die niet echt zijn en mensen die niet verder kijken dan hun eigen referentiekader. En natuurlijk als ik 's ochtends opsta en met mijn blote voeten in de kattenkots sta.

Wat heb je geleerd van je moeder?
Om sociaal, liefdevol en een doorzetter te zijn.

Waar kijk je naar op televisie?
Ik heb geen televisie-abonnement. Op Netflix kijk ik detectives zoals Luther, maar ook luchtige series als Jane the Virgin.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Ik zou wat minder onzeker mogen zijn over wat ik kan. Ik doe het wel, maar het kost veel moeite.

Wie heb je voor het laatst gebeld?
Mijn ex-collega en vriendin Marianne. Sinds we niet meer samenwerken, bellen we regelmatig om bij te kletsen over de dagelijkse ditjes en datjes.

Wat is je favoriete quote?
Feel the fear and do it anyway.

Wil je nog iets toevoegen?
Dat Barendrecht een mooie gemeente is. Lieve Barendrechters, bedankt voor de fijne samenwerking en de mooie verhalen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>