Logo deschakelbarendrecht.nl

Rowena Nederlands kampioen Luchtgeweer

BARENDRECHT - De Barendrechtse schutter Rowena Koen van schietvereniging De Postschutters '63 uit Rotterdam is zaterdag 22 juni Nederlands Kampioen geworden in de klasse Luchtgeweer Opgelegd D-categorie. Het NK werd voor meerdere disciplines in Hoogeveen gehouden. Alleen de beste schutters van Nederland waren daarvoor door de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (K.N.S.A.) uitgenodigd.

Het kampioenschap bestaat eerst uit een voorronde om van alle uitgenodigde schutters de acht besten te selecteren. De Barendrechtse heeft deze voorronde met ruime voorsprong op de overige deelnemers gewonnen en selecteerde zich daardoor automatisch als finalist. Tijdens deze finale wist ze een constante puntenaantal van boven de 10.0 vast te houden, waardoor ze al snel een grote voorsprong opbouwde op de andere finalisten.

Rowena heeft na 24 schoten met een eindscore van 248,7 punten niet alleen de gouden medaille en de titel van Nederlands Kampioen binnen gesleept, ook heeft zij met deze score een Nieuw Nederlands Record neergezet. Het vorige record stond namelijk op 243,6 punten.

Meer berichten