Afbeelding

Diamant voor echtpaar Ophof

Algemeen

BARENDRECHT – Het echtpaar Ophof-Verhoeven was zondag zestig jaar getrouwd. Locoburgemeester Arnoud Proos feliciteerde hen maandag 24 juni namens het gemeentebestuur met het diamanten huwelijk. Het echtpaar trouwde op 23 juni 1959.

Jan en Klazina Ophof werkten jarenlang op de begraafplaats aan de Scheldestraat. Meneer Ophof was daarvan 21 jaar beheerder. Zijn vrouw zorgde voor een goede gang van zaken in de aula. Zij vertelt: ,,Mijn man werkte bij tuinder Niemantsverdriet en was daar al ontslagen omdat de tuinder hem niet meer kon betalen. Maar hij kreeg geen vrij om te gaan solliciteren. Dus toen ben ik maar gegaan en heb het uitgelegd.''

Jan Ophof werkte eerst een aantal jaar in de plantsoenendienst en werd vervolgens beheerder van de begraafplaats en kreeg een vast dienstverband. Bij zijn afscheid ontving hij uit handen van toenmalig burgemeester Van der Wouw een koninklijke onderscheiding, een zilveren eremedaille, verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau.

Het paar woonde lang aan de Voordijk, schuin tegenover de Christelijke Gereformeerde Kerk waarvan ze nog steeds lid zijn. Ze kregen samen twee dochters, Mieke en Anita. Ook hebben ze drie kleinkinderen.

Advertenties uit de krant