Afbeelding

Nieuws uit De Dierenstee

Algemeen

BARENDRECHT - Het dier dat momenteel het langst in De Dierenstee op een nieuwe baas wacht, is de acht jaar oude poes Roosje. Zij woont al bijna een half jaar in De Dierenstee. Daarvoor zat Roosje ook al in een andere opvang. Ze heeft dus al bijna een jaar geen thuis gehad.

Ze is dan ook al meerdere keren in het zonnetje gezet, maar Roos heeft nog steeds geen baas gevonden. Dat heeft te maken met haar onzindelijkheid. Roosje doet haar behoefte namelijk niet altijd op de kattenbak. Ze is medisch onderzocht, maar behalve een vergrote kans op blaasgruis (waarvoor Roos speciale brokjes eet), is er geen lichamelijke oorzaak gevonden. Ook verschillende soorten kattenbakken en soorten korrels hebben niet tot een (volledig) zindelijke Roosje geleid. Ze plast soms wel op de speciale matjes in haar kamer, maar een toekomstige baas moet er rekening mee houden dat Roos af en toe haar behoefte buiten de kattenbak blijft doen.

Het is triest dat Roosje door haar onzindelijkheid al zolang op een nieuw thuis wacht, des te meer omdat met haar karakter niets mis is. Roosje is lief, gezellig en dol op aandacht. Als ze ergens echt geen zin in heeft, geeft ze het wel aan, maar over het algemeen vindt Roosje het heel fijn om aangehaald te worden. Voor haar wordt een rustig thuis met een tuin gezocht, bij voorkeur zonder andere huisdieren, met zo min mogelijk prikkels. Daarnaast is een eigenaar die de onzindelijkheid van Roosje accepteert heel belangrijk, want het zal zeer waarschijnlijk nooit meer overgaan. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg, maar wie geeft deze lieve dame een kans?

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant