Afbeelding

CultuurLocaal gaat digitaal

Algemeen

BARENDRECHT - CultuurLocaal is bezig de administratie te moderniseren. De groei in leerlingenaantallen legt een steeds grotere druk op de kleine organisatie. Om inschrijvingen sneller te kunnen verwerken is gewerkt aan een digitaal inschrijfformulier. Vanaf nu gaat het inschrijven voor alle cursussen, lessen en ensembles via cultuurlocaal.nl.

,,Het overnemen van handgeschreven gegevens was soms een probleem," aldus administratief medewerker Miranda van der Winkel. ,,Bovendien moesten we voor verschillende inschrijvingen aparte formulieren maken en bijhouden. Nu kan alles op één digitaal formulier en zijn alle gegevens leesbaar." Ook voor de meeste klanten is digitaal inschrijven makkelijker. Printen, invullen en opsturen of langsbrengen behoort tot het verleden.

Het digitaal maken van de inschrijvingen is ook een voorbereiding op volgend seizoen, wanneer een nieuw, gespecialiseerd softwarepakket in gebruik wordt genomen. Dit gaat naar verwachting nog meer efficiency opleveren, zodat Miranda de klanten op andere manieren kan helpen. Bijvoorbeeld wanneer iemand toch liever een papieren inschrijfformulier zou gebruiken. ,,Natuurlijk blijft dat mogelijk, als iemand dat graag wil", zegt Miranda.

Voor inlichtingen kan men contact opnemen via miranda@cultuurlocaal.nl. Meer informatie over het lesaanbod en het nieuwe inschrijfformulier? Kijk op www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant