Afbeelding

Video: Bebouwd verleden

Algemeen

BARENDRECHT - Toen in 1996 de bouw van Carnisselande was begonnen, maakte Barendrechter Peter Groenveld een uitgebreide videofilm over het toen nog landelijke gebied. Groenveld is bekend van de voormalige fotozaak. Kort geleden heeft hij de film in zijn archief terug gevonden en aan amateur-filmarchivaris Bas Romeijn ter beschikking gesteld, zodat die deze terugblik op zijn website kon publiceren.

Het videomateriaal moest daarvoor echter nog gedigitaliseerd worden en vertoonde helaas wat verouderingsverschijnselen. De Rotterdamse videoproducent POI-Creatives bleek over kennis en apparatuur te beschikken om bij het digitaliseren een groot deel van de veroudering weg te werken. Men heeft de video belangeloos gedigitaliseerd.

Bas moest alleen bij het geluid de verstaanbaarheid nog verbeteren. Daardoor kunnen liefhebbers nu kijken naar de video die het einde van het polderlandschap tussen Barendrecht en Smitshoek en het begin van een nieuwe woonwijk in beeld brengt. De agrarische bedrijvigheid komt uitgebreid in beeld, maar Peter Groenveld filmde ook bij de archeologische opgraving. Deze 26 minuten lange video is daarmee een mooie aanvulling op zijn uitgebreide verzameling beelden over de historie van Barendrecht. Ze zijn te zien op basromeijnfilms.blogspot.nl.

Advertenties uit de krant