Column Jamie: Do you remember the time?
Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie: Do you remember the time?

Het liefst zie ik een artiest natuurlijk live, maar soms gaat dat niet meer. De desbetreffende artiest treed niet meer op of hij/zij is al een tijdje overleden. Ik was nog nooit naar een tribute optreden geweest tot vorige week dinsdag. Ik ging naar Bo Saris: An Evening Honouring The Music of Michael Jackson.

Bo Saris, echte naam Boris Titulaer, won Idols in 2004 en maakte een nummer voor de verfilming van Fifty Shades of Grey. Ik kende hem niet goed, maar was heel benieuwd naar zijn zangkwaliteiten. Michael Jackson was namelijk een fantastische zanger, dus ik was benieuwd of Boris dat kon evenaren. Hij was ook niet de enige die ging zingen: allerlei zangers en zangeressen die groot fan zijn van Jackson kwamen ook langs.

De avond van 25 juni was bewust gekozen. Michael Jackson overleed tien jaar geleden op die dag. Hij kwam flink onder vuur te staan door de documentaire Leaving Neverland waarin twee jongens vertelden dat de zanger hen jarenlang heeft misbruikt. Hoe mooi was het dat Bo Saris een avond organiseerde om te eren waar Jackson om bekend stond en moet blijven staan: zijn fantastische muziek. Het bleef die avond alleen bij zang helaas, het dansen was ook leuk geweest haha.

Ik vind de muziek van Michael Jackson goed, maar ik ben geen super grote fan zoals veel mensen die er waren die avond. Misschien dat ik er daardoor ook met weinig verwachtingen heen ging. Ik zag wel hoe het ging zijn. Kaartjes waren maar 20 euro, dus mocht het niks zijn dan kon ik gewoon naar huis.

Gelukkig was dat niet het geval. Ik heb genoten van een avond vol mensen die van Michael Jackson hielden. Die liefde hebben zij ook op mij weten over te dragen. Bo Saris vond ik niet de beste van de avond, maar slecht was hij ook niet. Het optreden wat mij het meest bij is gebleven is 'Remember The Time' gezongen door Jared Grant (bekend van All Together Now). Hij zong het nummer zo goed, dat ik er kippenvel van kreeg. 'Remember The Time' is vanaf nu mijn favoriete nummer van Michael Jackson!

Jamie

Meer berichten