Een van de ensembles op het grote podium van Theater Het Kruispunt tijdens het Groot GitaarGala 2018. Foto: Gerhard Koele.
Een van de ensembles op het grote podium van Theater Het Kruispunt tijdens het Groot GitaarGala 2018. Foto: Gerhard Koele.

15e GrootGitaarGala in theater

zaterdag 6 juli 2019 15:00

BARENDRECHT - De vijftiende editie van het Groot GitaarGala van CultuurLocaal op zaterdag 6 juli in Het Kruispunt belooft een feestje te worden. De repetities zijn nog in volle gang, maar de gitaarleerlingen van Gerhard Koele en Pieter Jan den Hartigh zijn er helemaal klaar voor om een prachtig programma te presenteren.

De jongste gitaristen spelen in ensembles muziek van P!nk, Suzan en Freek, Marshmello, San Holo en Alvaro Soler in een instrumentale versie. De wat oudere leerlingen gaan voor Lady Gaga en Krezip, maar ook Arcade van Duncan Laurence komt voorbij. Daarnaast zijn er solisten en duo's met singer-songwriterliedjes van James Arthur, Lewis Capaldi, Jason Mraz, Caro Emerald en Melody Gardot in meer oorspronkelijke vorm met zang. Oudere bandnummers zoals 'Don't stop' van Fleetwood Mac, 'Crazy little thing called love' van Queen en 'Turn a Square' van the Shins maken het programma compleet.

Alle liedjes zijn weer speciaal gearrangeerd voor het GitaarGala. Er zijn twee uitvoeringen. De middagvoorstelling begint om 15 uur, de avondvoorstelling om 19.30 uur. Kaarten à zeven euro zijn te reserveren via gitaargala@live.nl.

Voor inlichtingen kan men contact opnemen via miranda@cultuurlocaal.nl. Zie ook www.cultuurlocaal.nl.