Afbeelding

Tekenwedstrijd rond Rolf Route

Algemeen

BARENDRECHT – De Barendrechtse uitbreiding van Rolf Route wordt op Open Monumentendag geopend. Daaromheen wordt voor kinderen een tekenwedstrijd georganiseerd.

Open Monumentendag 2019 vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. De Rolf Route ging vorig jaar juni van start in Albrandswaard en blijkt een succes. Daarom wordt er gewerkt aan een uitbreiding. De wandelroute is een initiatief van Wim Pelikaan en zal starten vanaf Station Barendecht. Ook wordt gewerkt aan een uitbreiding van ongeveer achttien kilometer fietsroute. Dit doet stichting Rolf in samenwerking met gemeente Barendrecht, Historische Vereniging Barendrecht en BOOR.

De route draait om zwervertje Rolf en al zijn belevenissen in de jaren 1200 tot 1300 in deze regio. De nieuwe route zit vol met wetenswaardigheden en informatie. De organisatie houdt een tekenwedstrijd voor kinderen. Zij zijn namelijk benieuwd hoe kinderen denken dat Barendrecht er in de tijd van Rolf uitzag.

Kinderen kunnen een tekening maken van hun voorstelling van Barendrecht in die tijd. Die kunnen ze uiterlijk 31 augustus mailen naar Ton Blinde van Historische Vereniging Barendrecht via tonblinde@ziggo.nl, met vermelding van naam, leeftijd en contactgegevens.

De winnaar mag met vijf personen gaan eten en wat drinken bij Pannenkoekenhuis Oude Maas. De mooiste tekeningen worden op Open Monumentendag getoond in de hal van het gemeentehuis. Daar is dan ook een tentoonstelling van dertig archeologische voorwerpen die in Barendrecht gevonden zijn. Zie ook www.musicalrolf.nl.

Advertenties uit de krant