Afbeelding
FOTO

Bijenhotel bij Dorpskerk geopend

Algemeen

BARENDRECHT – Op een grasveld bij de Dorpskerk en de voormalige pastorie, achter het hek aan de Piet Heinstraat, is maandagmiddag een bijenhotel geopend. Wethouder Tanja de Jonge (duurzaamheid) onthulde het houten kastje waarin wilde bijen kunnen bivakkeren.

Op initiatief van koster Rob Bruin werd in het voorjaar op het grasveld een strook gereedgemaakt voor de groei van allerlei bloemen. Met zand werd de grond schraal gemaakt. Dankzij een actie van de provincie Zuid-Holland om tuinen groener en minder versteend te maken, kreeg de Dorpskerk de beschikking over bloemzaad en het houten bijenhotel. De bloemen groeien inmiddels volop en de eerste bijen zijn al gesignaleerd in het nieuwe onderkomen.

,,De Dorpskerk was al een herberg voor mensen, iedereen is er welkom. Nu is er ook een hotel voor bijen'', aldus Alie den Engelsman. Wethouder De Jonge vindt het een goed initiatief en een mooie bijdrage aan een leefbare aarde. ,,Veel insectensoorten worden met uitsterven bedreigd. Ook de bijen hebben het moeilijk. Daarom open ik graag dit bijenhotel'', aldus de wethouder.

Terwijl de bijensterfte in Europa dramatische vormen begint aan te nemen, wil Europese regelgeving om de wilde bijen beter te beschermen maar niet van de grond komen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant