Archieffoto 2018
Archieffoto 2018

Uitbreiding Voedselbank

Algemeen

BARENDRECHT – Het college van B en W steekt Voedselbank Barendrecht de helpende hand toe. Dinsdag werd daartoe unaniem een motie aangenomen. Het college gaat het bestuur van stichting Voedselbank Barendrecht ondersteunen bij het indienen van een aanvraag voor een tijdelijke uitbreiding op de locatie aan de Bachlaan. Ook zal er overleg worden gepleegd over de vestiging van de Voedselbank in het nieuw in te richten grondstoffenverwerkingsstation aan de Londen.

Aanleiding voor de motie was een brief van het bestuur aan de gemeenteraad. Daarin is een noodkreet te lezen. Door de toename van het aantal gebruikers is er een ernstig tekort aan ruimte. Het bestuur vraagt daarom om een uitbreiding op het terrein. Als daaraan op korte termijn niet kon worden voldaan, zag de Voedselbank zich gedwongen de activiteiten te beëindigen. De gemeenteraad gaf gehoor aan de oproep en gaf het college dinsdag de opdracht met het bestuur van de Voedselbank aan de slag te gaan.

Wethouder Cees Schaap: ,,De uitbreiding gaat gepaard met een omgevingsvergunning. Daarbij deden zich allerlei problemen zich voor. Er is gekeken naar andere ruimten en uitzonderlijke uitgiftepunten, maar dit heeft niet tot resultaten geleid. Ik kan geen oplossingsgarantie geven, maar ga met het volle gewicht van het college aan de slag om resultaat te boeken.''

Advertenties uit de krant