Afbeelding

Noord-Korea dag in Het Kruispunt

Algemeen

BARENDRECHT - Het is tijd om een kijkje te nemen in één van de meest gesloten landen ter wereld: Noord-Korea. Op 21 september opent Het Kruispunt de deuren voor iedereen die meer wil weten over dit land en de cultuur. Dit gebeurt aan de hand van een documentaire en een lezing. De dag is gratis toegankelijk, aanmelden is wel gewenst. Het volledige programma en tickets zijn te vinden opwww.theaterhetkruispunt.nl/noordkoreadag.

Documentaire A State of Mind
De dag begint om 12 uur met een documentaire. Noord-Korea is één van de meest gesloten landen ter wereld, er bereikt ons nauwelijks informatie over het leven binnen de grenzen van deze laatste zuiver communistische staat. Als er al iets van beelden tot in de Westerse media geraakt zijn het óf officiële staatsuitzendingen óf clandestiene opnames. Het is dan ook een heel uitzonderlijk privilege dat het team van Daniel Gordon kreeg: ze mochten acht maanden ongestoord het leven van twee jonge gymnasium-meisjes volgen. De detienjarige Pak Hyon Sun en de elfjarige Kim Song Yun maken zich op voor de jaarlijkse Mass Games, een ongeëvenaard massaspektakel ter ere van Kim Jong-Il.

Lezing Marc Roth over Noord-Korea: 'De verbeelde werkelijkheid'
Om 14.30 uur start de lezing van Marc Roth. Wat is waar en wat is de waarheid als we praten over Noord-Korea? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar?
Met zijn reisorganisatie Roth Spark Travel organiseert Marc Roth onder meer reizen naar het meest gesloten land ter wereld en hij is er zelf ook enkele malen geweest. Maar wat heeft hij er eigenlijk gezien en wat weet hij nu zeker? Waarheid is (bijna) altijd subjectief en deze 'eigen' waarheid heeft onder meer te maken met perceptie, cultuur en (toevallige) omstandigheden, zeker wat Noord-Korea betreft. Zijn lezing wordt ondersteund/verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal. Ook put hij uit zijn eigen ervaringen en ondersteunt dit met talloze 'vreemde' anekdotes.

Tussen de documentaire en lezing door is het mogelijk om een lunch bij te boeken bij Spruit eten & drinken.


Toegang is gratis, aanmelden via www.theaterhetkruispunt.nl/noordkoreadag.

Advertenties uit de krant