Afbeelding

Nieuws uit De Dierenstee

Algemeen

REGIO - Het konijnenverblijf van De Dierenstee zit momenteel helemaal vol. Er wachten maar liefst vijftien konijnen op een nieuw thuis. Enkelen van hen zijn gelukkig gereserveerd of worden in de opvang gekoppeld. Mits er ruimte beschikbaar is, kan men namelijk de eigen ram of voedster in De Dierenstee laten koppelen aan een van de bewoners. Het koppelen van een konijn is een vereiste, het zijn immers groepsdieren die niet zonder een maatje kunnen. De beste combinatie is die van een gecastreerde ram met een voedster.

Onder de konijnen die in De Dierenstee op een nieuwe eigenaar wachten, bevinden zich vier vrouwelijke Rex kruisingen. Een Rex is een van oorsprong Frans konijnenras dat zich van andere rassen onderscheidt door de kortere beharing. De vacht van een Rex voelt daardoor fluweelzacht aan. Dat geldt ook voor de vier dames in De Dierenstee, ook al zijn het kruisingen. Elizabeth, Diana, Lucy en Lilly wonen sinds ruim een maand in de opvang en zijn allemaal twee jaar oud. Deze Rex dames zijn redelijk tam, maar ze vinden het contact met mensen soms ook nog best spannend. Met uitgebreid aaien doet men deze voedsters dan ook geen plezier en het maakt ze minder geschikt om bij kinderen te worden geplaatst. Elizabeth, Diana, Lucy en Lilly vinden het veel leuker om dingen te ontdekken en hebben daarom veel ruimte nodig. Er wordt daarom een thuis gezocht met een ruim verblijf en grote buitenren. Daarnaast is een maatje natuurlijk belangrijk. Wie zijn of haar ram wil proberen te koppelen aan Elizabeth, Diana, Lucy of Lilly kan contact opnemen met De Dierenstee voor een eerste ontmoeting.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. Telefoon 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant