<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl

Gezocht in Dordrecht: mensen met ruimte in hun hart en huis

REGIO - Anja en Kees maakten 7 jaar geleden ruimte in hun hart en huis. Hun gezin werd uitgebreid met de komst van een zes weken oude baby en haar ernstig zieke zus van ruim drie jaar.

Kees: ,,De keuze om pleegkinderen in huis te nemen is langzaam gegroeid". Anja: ,,Het is eigenlijk tien jaar geleden begonnen met een meisje met psychische problemen dat we kenden. Zij was de eerste die we een tijdje in huis hebben gehad. Daarna volgde nog een tienermoeder met haar kind."Kees: ,,We zijn blij dat we deze keuze gemaakt hebben, maar het is niet iets wat je zomaar even doet. Elk kind heeft toch een rugzakje." Maar er staat ook iets tegenover wat Kees betreft: ,,De zorg voor de kinderen, de gesprekken met pleegzorg, het contact met de moeder, het levert een hoop levenservaring op. Ik denk dat het ons sterker heeft gemaakt." Anja: ,,Als je ziet hoe de meiden het nu doen, hoe heerlijk ontspannen ze zijn, dat ze het zo goed doen op school en gewoon lekker in hun vel zitten…" Kees: ,,We zouden ze nu echt niet meer kunnen missen."
Anja: ,,En waar ik ook heel dankbaar voor ben, is het contact met moeder. In het verleden zijn er ook zeker moeilijke momenten geweest, maar nu is de relatie goed. De meiden kunnen zelfs met enige regelmaat een weekendje bij haar logeren. Wat ik knap vind, is dat zij echt in het belang van de kinderen denktt. Ze is eerlijk en zegt zelf: ,,De plek die jullie hen geven, kan ik zelf niet bieden."

InformatieavondOp 5 september organiseert jeugdhulporganisatie Timon in Dordrecht een informatieavond over pleegzorg. Timon zoekt in Dordrecht nieuwe pleeggezinnen. Zodat er steeds een goede match gemaakt kan worden tussen pleegkinderen en pleegouders.
Tijdens de informatieavond krijgen bezoekers informatie over wat pleegzorg is en ze kunnen vragen stellen aan ervaren pleegouders.  Locatie De Hoop GGZ, Provincialeweg 122, Dordrecht. Aanvang 19:45 uur.

Over pleegzorg
Pleegzorg is er voor kinderen van 0 tot en met 21 jaar die, tijdelijk, niet thuis kunnen wonen. Ze wonen dan voor korte of langere tijd in een pleeggezin. Er zijn vele vormen van pleegzorg, afgestemd op wat nodig is voor de kinderen/jongeren om wie het gaat. Timon biedt bij de verschillende vormen passende begeleiding voor pleegouders en pleegkind(eren).
De motivatie en inspiratie van alle pleegzorgbegeleiders en pleeggezinnen bij Timon is de christelijke levensovertuiging.

Aanmelden of meer informatie kan via: www.deeljethuis.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>