Logo deschakelbarendrecht.nl

Themabijeenkomst over gezonde voeding

BARENDRECHT – Ouderenwerk van KijkopWelzijn houdt een themabijeenkomst over gezonde voeding voor senioren op donderdag 29 augustus. De bijeenkomst wordt geleid door diëtiste Lenneke Leenheer.

Tijdens deze middag wordt er uitleg gegeven over de basis van gezonde voeding. Onderwerpen als regelmaat, beweging, de aanbevolen hoeveelheden, drinken en tussendoortjes komen aan bod. Maar er worden ook tips gegeven hoe er gezonde maar makkelijke en snelle gerechten bereidt kunnen worden. Daarnaast zal de diëtiste aandacht besteden aan ondervoeding. Ondervoeding komt steeds meer voor bij ouderen, en een goede voeding kan dit voorkomen of verhelpen.

Er is voldoende ruimte om verschillende vragen over voeding te beantwoorden, dus het belooft een interactieve en leerzame bijeenkomst te worden.

De middag vindt van 14 tot 16 uur plaats in de ontmoetingsruimte van het Dienstencentrum aan de Windsingel 166 te Barendrecht. Vanaf 13.45 uur is er inloop met koffie, thee en wat lekkers. Deelname aan deze middag is gratis. Opgeven kan via telefoonnummer 0180-691800.

Meer berichten